fbpx

Vihanneskrassin miniversot

Vihanneskrassi on herkullinen vihannes, eikä ihmekään, että se sopii miedonmakuisena versona aamiaispöytään. Itse asiassa tällä pehmeänmakuisella kasvilla on paljon muitakin hyviä ominaisuuksia, joiden ansiosta se kannattaa ottaa mukaan aamiaisen lisäksi lounaalle, illalliselle ja välipaloille. Alle olemme keränneet viisi suosikkisyytämme vihanneskrassin käytölle.

Miksi vihanneskrassin miniversoja kannattaa syödä enemmän:

1. Pysyt terveenä läpi talven: Vihanneskrassi sisältää sinappiöljyä, joka toimii luonnollisena antibioottina. Bakteerien lisäksi se tappaa myös viruksia ja sieniä.

2. Luonnon omaa kosmetiikkaa: Koska vihanneskrassissa on runsaasti beetakaroteenia, se pitää ihon kirkkaana ja terveenä. Kehossa beetakaroteeni, joka tunnetaan myös nimellä provitamiini A, muuttuu A-vitamiiniksi ja tukee silmien terveyttä.

3. Romantiikannälkäisille – Versoissa on paljon positiivisia vaikutuksia terveyteen. Niinpä sillä voidaan nähdä olevan myös lempeä nostattavia vaikutuksia.

4. Kärsitkö krapulasta? Mikään ei tepsi krapulaan paremmin kuin smoothie, jonka valmistat lempihedelmästäsi, vedestä ja isosta kourallisesta vihanneskrassin miniversoja. Parhaisiin tuloksiin pääset nauttimalla smoothieta pitkin päivää, vaikka jo ensimmäinenkin lasillinen auttaa pitkälle.

5. Hyväksi lapsille: Vihannekset ja hedelmät ovat tärkeitä ravinteiden lähteitä, jotka tukevat lasten kasvua ja kehitystä. Versot sopivat lapsille erityisen hyvin, sillä ne sisältävät muun muassa rautaa, kalsiumia, sinkkiä, magnesiumia sekä C-vitamiinia, A-vitamiinia ja foolihappoa.

Hei juurikarvat!

Hei juurikarvat!

Jokainen, joka on kasvattanut miniversoja, kuten krassia, rukolaa, retiisiä ja muita, on varmasti huomannut valkoisen karvan tai haituvan itujen juurien lähellä. Tätä täysin harmitonta haituvaa kutsutaan juurikarvoiksi, joskus myös juurihaituvaksi. Juurikarvat...

lue lisää
Punakaali – paikallista superruokaa

Punakaali – paikallista superruokaa

Punakaali tai sinikaali – sama terveellinen kaalilajike tunnetaan eri nimillä, jotka kuvaavat sen monipuolista väriä. On helppoa selventää, mistä värivaihtelu johtuu: Kaalin erilaiset sävyt johtuvat kasvualustan happamuudesta eli pH-arvosta. Happamassa maassa kasvava...

lue lisää
Sinappi: Tulinen ja terveellinen

Sinappi: Tulinen ja terveellinen

Sinappiverso – ehdottomasti kokeilun arvoinen! Tunnemme sinapin voimakkaan makuisena höysteenä, jota valmistetaan sinapinsiemenistä ja tarjotaan aterian lisukkeena. Jo 1600-luvulla sinapin arvo ja erityisyys tunnistettiin, jonka vuoksi moni aatelisisäntä tarjosi sitä...

lue lisää
Miniversoja vai ituja?

Miniversoja vai ituja?

Tiesitkö, etteivät miniversot ja idut ole sama asia? Ei ole ihme, jos et tiennyt tätä, sillä versot ja idut sekoitetaan usein toisiinsa ja niitä käytetään virheellisesti toistensa synonyymeinä. Tässä artikkelissa selvitämme eroa miniversojen ja itujen välillä sekä...

lue lisää
0