fbpx

Versot ovat
ravinnetiheää superruokaa

Nauti retiisistä, vihanneskrassista, punakaalista, sinapista, rucolasta ja parsakaalista niiden ravinteikkaimmassa ja tuoreimmassa muodossa: miniversoina. Itse kasvatetut miniversot, tunnetaan myös nimellä mikroversot, tuovat ateriaan kuin ateriaan väriä, rapeutta ja makua miedosta mausteiseen. Käytä tuoreita miniversoja piristämään ruoka-annoksia tai nauti sellaisenaan esimerkiksi leivän päällä.

Kaikki Heimgartin komponentit – kasvatusastiasta ja siementyynyihin – valmistetaan ja jalostetaan Saksassa. Kaikki käyttämämme siemenet ovat sertifioitua luomua, kuten koko siementyyny, joka on valmistettu hamppukuidusta ja pellavan luonnonkuitukankaasta. Tukevan keraamisen kasvatusastian valmistaa Baijerilainen perinteikäs posliinitehdas Seltmann Weiden. Maljan mitat ovat: 176mm x 134mm x 60mm. Maljan paino on 1080g. Astian ja idätyslevyn voi  pestä käyttöjen välissä astianpesukoneessa.

Näin helposti se käy:

1

Täytä kasvatusastia puhtaalla vedellä merkkiin asti

2

Aseta siementyynyt ruostumattomasta teräksestä tehdylle idätyslevylle ja laita levy paikalleen kasvuastiaan. Siementen tulisi olla ylöspäin ja imukankaan osua veteen.

3

Aseta pahvikannet astian päälle ja pidä Heimgart peitettynä. Vältä kasvupeitteiden siirtämistä seuraavien 3–4 päivän ajan.

4

Pidä kasvit peitettynä, kunnes kasvavat miniversot nostavat kasvupeitteitä pois päältään.

4

Miniversot ovat valmiina käytettäväksi 5-7 päivän kuluttua.

Aloita nyt – se on helppoa!

Valitse jokin kolmesta aloituspakkauksestamme ja tilaa, saat kaiken tarvittavan yhdessä lähetyksessä.

Lue Ruohonjuuren blogista:

Miksi kannattaa tuottaa
tuoretta ruokaa kotona?

Itsekasvatetut idut ja versot ovat tehokasta tuoreruokaa, jotka tuuppaavat näppärästi elinvoimaa sekä keholle että mielelle! Tuoreen ruuan kasvattaminen sujuu myös melko vaivattomasti – etenkin, jos on tullut hankkineeksi hommaan optimaaliset pelit ja vehkeet…

 

Luonnollisesti vastuullinen

Me Heimgartilla arvostamme suuresti korkealaatuisia materiaaleja, ympäristöystävällisiä tuotantomenetelmiä ja sosiaalista sitoutumista. Kaikki Heimgartin miniversojärjestelmän osat kasvuastiasta siementyynyihin valmistetaan ja käsitellään Saksassa. Siementyynyissä käytetään vain luonnollisia kuituja ja luonnollista sidonta-ainetta sekä luomuviljeltyjä siemeniä. Siementyynyt on sertifioitu EU:n luomuasetusten mukaan (DE-ÖKO-070), ne voidaan kompostoida ja ne ovat täysin säilöntäaineettomia. Heimgart siementyynyt valmistetaan käsityönä yhteistyössä karitatiivisen suojatyöpajan kanssa.

 

 

Kestävyys

Heimgart kasvuastia on valmistettu perinteikkäässä Seltmann Weiden -posliinitehtaassa. Miellyttävään ulkomuotoon yhdistyy käytännöllisyys ja kestävyys. Korkealaatuisilla materiaaleilla ja tarkkaan seuratulla tuotantoprosessilla saadaan aikaan paras mahdollinen laatu ja kaunis muotoilu. Piditpä Heimgart-versoalustaa sitten ikkunalaudalla, keittiössä tai kauniisti katetulla pöydällä, sen yksinkertainen eleganssi vakuuttaa aina. Heimgart-kasvuastian puhtaana pitäminen on helppoa, sen voi pestä astianpesukoneessa, ja se on kestävä.

 

0